- Serverar: 8 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
En supergod och enkel glassefterrätt som är "pricken över i" efter en festmåltid. Kan förberedas dagen före för att minska stressen på själva festdagen.
Instruktioner
- Hacka chokladen. Vispa grädden och vaniljvispen var för sig.
- Blanda grädde och vanlijvisp vänd sedan ner den hackade chokladen och citruslikören i smeten.
- Bred ut hälften av blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm.
- Lägg på ett lager kakor, dela dem gärna i mindre bitar men hacka dem inte. Ringla över chokladsås. Fördela vaniljgrädde, kakor, chokladsås i lager och överst vaniljgrädde.
- Avsluta med att ringla chokladsås i ett fint mönster överst. Frys minst 4 timmar.
- Låt stå i rumstemperatur ca 15 minuter innan servering. Garnera med bär och hackad choklad.
- Tips 1!
Hittar du inte Amarettikakor i din butik använd någon annan typ av italienska mandelskorpor.
- Tips 2!
Använd gärna färdigköpt chokladsås.
Publicerat den
1 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar