Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasstårta med apelsinchoklad och amarettikex

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En supergod och enkel glassefterrätt som är "pricken över i" efter en festmåltid. Kan förberedas dagen före för att minska stressen på själva festdagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen. Vispa grädden och vaniljvispen var för sig.
  2. Blanda grädde och vanlijvisp vänd sedan ner den hackade chokladen och citruslikören i smeten.
  3. Bred ut hälften av blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm.
  4. Lägg på ett lager kakor, dela dem gärna i mindre bitar men hacka dem inte. Ringla över chokladsås. Fördela vaniljgrädde, kakor, chokladsås i lager och överst vaniljgrädde.
  5. Avsluta med att ringla chokladsås i ett fint mönster överst. Frys minst 4 timmar.
  6. Låt stå i rumstemperatur ca 15 minuter innan servering. Garnera med bär och hackad choklad.
  7. Tips 1! Hittar du inte Amarettikakor i din butik använd någon annan typ av italienska mandelskorpor.
  8. Tips 2! Använd gärna färdigköpt chokladsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.