Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasstårta med Daim

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Sagolik glasstårta med Daim och kiwi

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Hacka valnötter och choklad grovt.
  2. Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt lite socker i taget och vispa på nytt till hårt skum. Vänd ner nötter och choklad.
  3. Klipp till ett bakplåtspapper och kläm fast det i en form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Smöra kanten.
  4. Häll smeten i formen och jämna till den. Grädda i nedre delen av ugnen, 25-30 minuter i 175°. Låt kakan kallna.
  5. Vispa grädden till skum. Bryt chokladen i mindre bitar och smält dem i ett vattenbad. Lyft upp skålen från värmen och tillsätt äggulorna, en i taget, under omrörning. Tillsätt halften av grädden och rör om. Rör ner resten av grädden och krossad Daim.
  6. Häll ner glassmeten över den kalla kakan och täck över. Låt stå i frysen i minst 5 timmar.
  7. Ta fram tårtan 15-20 minuter innan den ska serveras och strö över grovhackad Daim eller Daimkulor. Skala kiwi ocg skär de i skivor. Halvera skivorna och lägg dem runt om kanten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.