Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasstårta med dajm och kaffe

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket god glasstårta som passar lika bra till kaffet som till dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och mal sötmandeln. Vispa äggvitorna. Vänd ner socker och mandel i vitorna. Bred ut smeten i valfri form och grädda den längst ner i ugnen i 50-60 min i 150 C. Låt den svalna när den är klar.
  2. Finhacka dajmen. Blanda dajmen med kaffet. Vispa äggulor och socker till skum. Vispa grädden. Vänd ner äggskummet och kaffeblandningen i grädden.
  3. Häll smeten på den svala marängen. Frys minst 3 timmar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • flabban 3 september 2008

    Mycket god, men 1 dl ljummet kaffe var inte så lyckat. Nästa gång kommer jag att använda frystorkat kaffe istället, som jag vispar tillsammans med grädden.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.