- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mycket god glasstårta som passar lika bra till kaffet som till dessert.
Instruktioner
- Skala och mal sötmandeln. Vispa äggvitorna. Vänd ner socker och mandel i vitorna. Bred ut smeten i valfri form och grädda den längst ner i ugnen i 50-60 min i 150 C. Låt den svalna när den är klar.
- Finhacka dajmen. Blanda dajmen med kaffet. Vispa äggulor och socker till skum. Vispa grädden. Vänd ner äggskummet och kaffeblandningen i grädden.
- Häll smeten på den svala marängen. Frys minst 3 timmar.
Publicerat den
7 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god, men 1 dl ljummet kaffe var inte så lyckat. Nästa gång kommer jag att använda frystorkat kaffe istället, som jag vispar tillsammans med grädden.