Nagga alltid bottnarna med hjälp av en gaffel när pajskalet ska förgräddas. Eventuellt kan du sätta en bit aluminimfolie runtom kanten när pajen förgräddas. Då trillar inte pajdegen ner. Ta sedan bort folien och grädda ytterligare en stund.
Instruktioner
- Ugn: 150°
- Riv mandelmassan på råkostjärn. Vispa äggvitorna till fast skum. Rör ner mandelmassan.
- Rita tre bottnar av 1 1/2-liters bakform på bakplåtspapper. Bred ut mandelsmeten på bottnarna och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Lägg bottnarna på galler och ta bort pappret. Låt dem kallna.
- Vispa grädden till skum. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt.
- Rör samman grädden med äggulesmeten och bären.
- Lägg plastfolie i bakformen. Lägg en mandelbotten i formen och täck med glasskräm. Lägg en mandelbotten över och lägg på resten av glasskrämen. Täck med en mandelbotten.
- Lägg folie över tårtan och ställ den i frysen minst 4-5 timmar.
- Ta upp tårtan ca 20 minuter innan den ska serveras.
- Garnera med vispad grädde och bär.
Publicerat den
31 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar