Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasstårta med saffran

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Den lättbakade bottnen behöver inte tas ur sin form efter gräddningen. Glassen hälls över och hela tårtan står till sig i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa vitorna till hårt skum och rör försiktigt ned den rivna mandelmassan. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 20 minuter. Låt kallna.
  2. Koka ihop äggulor, socker, mjölk och saffran till en halvtrög kräm på svag värme. Låt den svalna. Vispa grädden hårt och blanda ned den. Slå smeten i formen, täck med folie och låt stå i frysen minst 4 timmar.
  3. Ta fram tårtan ca 30 minuter före serveringen och garnera den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.