Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasstårta Nutella semifreddo

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Mycket god glasstårta!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
  2. Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.
  3. Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Servera med färska jordgubbar till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • eva_jonte 8 januari 2014

    Mycket smarrigt! Gjorde detta receptet i helgen! I det receptet jag hade skulle båda marängbottnarna vara hela. Men att krossa den ena lät ju om möjligt, ännu godare! :-D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.