Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasyrkaka med vinbärsgelé

 
Skriv ut

Med en riktigt god mjuk kaka är man alltid redo för kaffekalas! Den här kakan påminner om mazarinkaka men är enklare att baka. Kakan går också bra att frysa men då utan glasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175 C°
  2. Rör matfett och socker riktigt ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.
  3. Mal mandelsorterna med skalet. Blanda samman mandeln med mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  4. Rör ner mjölblandningen omväxlande med mjölken i smeten. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan vila i sin form några minuter innan den stjälps upp och får kallna.
  5. Smält gelén på svag värme. Bred gelén över den kalla kakan och låt gelén stelna. Rör samman florsocker med apelsinjuice till en glalsyr och ringla den över gelén. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.