Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glazade tunna revbensspjäll

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Serveras gärna med en god coleslaw, ett passande bröd och öl. Mycket kan förberedas så tillagningen blir enkel när gästerna kommit. Tänk på att förbeställa de tunna revbenen (spareribs) i din butik. Ofta får de in så lite av den köttdelen så det inte finns några i köttdisken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Revbensspjäll: Koka upp en stor kastrull med vatten. Halvera lökarna och vitlöken, skär morötterna i bitar och lägg dem i kastrullen. Tillsätt svartpepparkorn och rikligt med salt. (Om det inte får plats i en kastrull eller stekgryta så kör i två). Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och täcks helt med vatten. Koka dem långsamt under lock i cirka 1 ½ timme eller längre (de är färdiga när köttet börjar lossa från benen). Rör nu ihop glazen och ställ kallt tills användningen. När köttet är klart så tag upp dem och låt rinna av. Hit kan du förbereda tidigare under dagen, låt då spjällen stå övertäckta i kyl.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg spjällen på en bakpappersklädd ugnsplåt och pensla med BBQ glaze på båda sidor. Sätt in plåten på mellanfalsen i ca 35 minuter tills glazen har fått fin färg och torkat in lite. Vänd någon gång och pensla på mer glaze. Det går också utmärkt att grilla på utegrill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.