Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glödbakad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Såhär gjorde alltid min pappa med potatisen på sommaren när vi grillade. Vi åt med salt och smör, eller varför inte med vitlökssmör. Suuupergott till grillat.

Ingredienser

Instruktioner

Tvätta och borsta potatisen mycket noga. Lägg potatisarna var för sig på en bit aluminiumfolie, gärna ugnsfolie. Vik samman folien runt potatisen lite löst så att fuktighet kan avgå. Lägg potatispaketen direkt i glöden, låt gärna lite glöd gå upp efter sidorna på paketen. Låt potatisen baka ca 45 min. Tiden är beroende av storleken på potatisen. Pröva med en sticka så att potatisen är klar Vik upp paketen och skär ett kryss i varje potatis Servera ett gott smör till potatisen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.