Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glögg

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Blanda vinet med kryddorna i en stor kastrull. Värm upp långsamt.Lägg bitsockret på ett bakgaller eller liknande och lägg det över kastrullens ena sida. Häll spriten i vinet och när allt är varmt - tänd med en sticka. Var försiktig med ansikte och hår. Det kan flamma till. Ös den brinnande glöggen över sockret och låt det sakta smälta.När drygt hälften av sockret smält -släck genom att lägga på ett lock. Smaka av glöggen om den är tillräckligt söt. Om inte -tänd igen och smält mer socker till lagom smak. När glöggen känns god -lägg i russin och mandel. Låt glöggen bli genomvarm och ös upp den i muggar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Patteb 12 december 2011

    Jag förstår inte skrivningen "Lägg bitsockret på ett bakgaller eller liknande och lägg det över kastrullens ena sida". Förtydliga gärna. En cylinder (vilken en kastrull i det flesta fall är...) har bara två sidor, över- och undersida.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.