Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glöggfärslimpa

(3 kommentarer)  
Glöggfärslimpa Glöggfärslimpa
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett litet experiment som blev mycket lyckat. Äts lämpligen med potatis, gräddsås och äppelmos.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ströbröd och potatismjöl i en blandbunke och rör ner glöggen, låt svälla i minst 15 minuter. Finhacka purjolöken och grovriv osten. Rör ner ägg, salt, peppar, purjolök och osten i blandbunken och blanda ihop. Lägg i köttfärsen och blanda så allt blir väl blandat, lättast med degkrokar. Forma smeten till en limpa i en smord ugnsform. Blanda soja och sirap och pensla köttfärslimpan. Sätt in 1 fals under mitten i ugnen och grädda i ca 1 timme, sänk till 175 grader efter halva tiden. Servera gärna med kokt potatis, gräddsås och äppelmos.

Kommentarer (3)

  • Anderstam 20 november 2014

    Lägger även in 1 bild på oskuren rätt.

  • HallonTree 3 december 2014

    Jättegott och enkelt att laga! Vi gjorde ett storkok och har levt på detta i några dagar, och ska faktiskt göra en ny batch.

  • Anderstam 3 december 2014

    Kul att höra när mina små påhitt blir uppskattade! :) Ha en skön Advent.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.