Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glöggfudge

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Fudge kan man variera i all oändlighet och det är en lite ovanlig variant på romrussinfudge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg russinen att dra i glöggen.
  2. Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Hacka dem fint.
  3. Klä en form ca 20x20 cm med bakplåtspapper. (En avlång bakform for limpor går också bra.)
  4. Blanda socker, mjölk, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på svag värme under omrörning tills allt socker har löst sig.
  5. Pensa med en fuktig pensel runt kanterna av kastrullen för att ta bort eventuella sockerkristaller.
  6. När det kokar, sluta röra i fudgen och låt den koka till 155 grader eller tills den håller för trådprovet. Det tar ca 20-40 minuter.
  7. Lägg i vaniljsockret och rör kraftigt med en träsked i 5 minuter eller tills smeten börjar tjockna och blir glanslös och matt.
  8. Blanda ner russin och mandlar i fudgen innan du häller upp den i den förberedda formen.
  9. Häll smeten i formen och släta till på ytan. Låt den svalna helt i rumstemperatur.
  10. Ät och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.