Fudge kan man variera i all oändlighet och det är en lite ovanlig variant på romrussinfudge.
Instruktioner
- Lägg russinen att dra i glöggen.
- Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Hacka dem fint.
- Klä en form ca 20x20 cm med bakplåtspapper. (En avlång bakform for limpor går också bra.)
- Blanda socker, mjölk, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på svag värme under omrörning tills allt socker har löst sig.
- Pensa med en fuktig pensel runt kanterna av kastrullen för att ta bort eventuella sockerkristaller.
- När det kokar, sluta röra i fudgen och låt den koka till 155 grader eller tills den håller för trådprovet. Det tar ca 20-40 minuter.
- Lägg i vaniljsockret och rör kraftigt med en träsked i 5 minuter eller tills smeten börjar tjockna och blir glanslös och matt.
- Blanda ner russin och mandlar i fudgen innan du häller upp den i den förberedda formen.
- Häll smeten i formen och släta till på ytan. Låt den svalna helt i rumstemperatur.
- Ät och njut.
Publicerat den
7 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar