Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glöggkaka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Så enkelt och så gott till advents glöggen...och till jul och nyår...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mixpulvret med russinen. Byt ut vattnet i anvisningen mot samma mängd glögg och rör ner det i mixpulvret. Grädda kakan enligt anvisningen på paketet.
  2. Skålla och skala mandlarna.
  3. Smält 1 dl socker i en stekpanna tills det är gyllenbrunt och bubbligt. Slå på 1 msk vatten, var försiktig, det kan stänka! Rör tills blandningen är slät, blanda i mandlarna.
  4. Slå den heta sockerlagen över kakan, det blir som en blank knäckig glasyr. Garnera med physalisfrukter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.