Skvättar av glögg går alldeles utmärkt att marinera kycklingen i. Vi förstärker smaken med ingefära och citronskal. Man kan använda kycklingfilè av lår eller bröst.
Instruktioner
- Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Dela bröstfiléerna i halvor på längden. Lägg dem i plastpåsen och knyt samman. Låt det ligga kallt minst 6 timmar, gärna över natten. Vänd påsen någon gång under tiden.
- Tag upp filéerna och torka av dem. Trä upp köttet på korta träspett. Bryn dem runtom i lite matfett.
Skala lökarna. Kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Stek löken mjuk i lite matfett. Lägg den i en eldfast form. Stek äpplena några minuter och lägg över dem i formen.
Blanda samman grädden med vatten, kycklingfond och balsamvinäger. Häll det över lökröran.
Lägg kycklingspetten ovanpå.
- Stek mitt i ugnen ca 15-20 minuter, köttsaften ska vara genomskinlig när du sticker i köttet.
- Fördela lökröran på 4 tallrikar och häll över såsen. Toppa med kycklingspetten. Garnera eventuellt med lite färsk timjan. Bjud potatiskaka till.
Ugn 225°
Publicerat den
28 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Åh, MUMS!! Vad gott det här var! :) Otroligt gott! :) Jag kommer använda mig av glöggmarinerad kyckling många gånger! Lika gott utan såsen också ska tilläggas. :)