Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glöggpralin

 
Skriv ut

Läckert spännande i smaken. Passar perfekt som tillbehör till glöggfesten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp glögg med grädde och honung. Häll över chokladen och rör ihop den så att chokladen och grädden smälter ihop till en tryffel. Ett tips är att mixa med stavmixer. Du kan också värma på chokladen lite i mikron om inte värmen i grädden räcker för att smälta chokladen.
  2. Smält chokladen till skalet. Häll eller pensla chokladen i formarna när den är lagom smält, trögflytande för att täcka med ett tjockt lager. Låt stelna. Fyll en sprits med tryffelsmet och spritsa en klick glöggtryffel i varje pralinform. Låt stelna. Temperera ytterliggare lite choklad och stryk över ett lager trögflytande choklad som täcker botten på pralinerna ex. med degskrapa eller spatel. Låt stelna. Stjälp upp pralinerna.
  3. Om du tycker det verkar krångligt med att pensla formarna så låt tryffeln stelna något i kylskåp. Rulla sedan till bollar. Platta till bollen åt alla håll med hjälp av en kniv så de blir fyrkanter. Doppa dem i smält choklad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.