Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glöggtryfflar

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Söta små tryfflar som förgyller julen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Bryt chokladen och smält den försiktigt över ett vattenbad. Rör då och då. Chokladen ska bli max 44 grader. Lyft upp skålen och rör chokladen slät. Koka upp grädde och råsocker. Häll i glöggen.
  2. Blanda försiktigt ner den i chokladen och rör till en slät massa. Bred ut massan i en bakplåtspappersklädd bakform, ca 15x15 cm, till ett ca 2 cm tjockt lager. Täck med plastfolie. Låt stå svalt över natten tills massan satt sig.
  3. Dag 2: Temperera den mörka chokladen till dekoreringen till 30 grader. Ta fram tryffeln och forma ca 50 små runda kulor. Doppa dem i chokladen, låt rinn av och rulla dem sedan i råsocker. Lägg över på bakplåtspapper att stelna. Förvara i rumstemperatur.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.