Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glömd maräng med bär eller frukt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Har du många äggvitor så är den här efterrätten helt perfekt! Har ätit den många gånger hos min svärmor.Lika gooood varje gång! En äggvita väger 30 g. Bären går att byta ut mot annan frukt

Ingredienser

Instruktioner

Smörj en form, till exempel en kakform med löstagbar botten. Vispa äggvitan tillsammans med socker och bakpulver till en fast marängsmet. Bred ut i formen. Tunt i mitten och högt på kanterna. Ställ in formen strax under mitten i 250 graders ugnsvärme och stäng av värmen. Låt den stå i eftervärmen i 6-8 timmar. Lossa marängen ur formen. Vispa grädden. Lägg bär el frukt samt den vispade grädden i marängfördjupningen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LizzyElisabeth 1 juli 2009

    Min svärmor gör samma glömda maräng fast hon har ett krm salt i marängen också. Tyvärr har vi ännu inte förstått hur vi ska lyckas med denna godsak i min nya varmluftsugn.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.