Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glömda Chokladbollar/kakor

(23 kommentarer)  
Glömda Chokladbollar/kakor Glömda Chokladbollar/kakor
  • Serverar: 60 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Lätta att göra men ska stå länge i ugnen, så lättast är att göra dom tidigt på morronen eller kvällen och dom kan stå över natten. Gillar man kladdkaka, så gillar man dom här, supergoda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman allt utom sockret med elvisp till ett smul. Strö över sockret och arbeta snabbt in det i massan.
  2. Forma enkronestora chokladbollar och lägg dom på en bakpapperklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 50 grader i 2 timmar.
  3. Stäng av värmen, men låt plåten stå kvar i ugnen 12 timmar.

Liknande recept

Kommentarer (23)

  • waste182 19 juli 2008

    Supergoda! smakar nästan precis som kladdkaka :D En ny favorit!

  • 1allis 4 augusti 2008

    Lätt att göra och jättegoda!

  • bp72 13 september 2008

    Jättegod kaka/bollar. En ny favorit i våran familj.

  • Mysan59 14 september 2008

    Vad roligt att ni gillar dom! :-)

  • mimella 2 oktober 2008

    Underbart gott! Smakar chokladtryffel. Tack!

  • Elin_H 15 oktober 2008

    jättegoda :)

  • tommaboda 29 oktober 2009

    lätta att göra och jättegoda, smakar som kakadeg :)

  • Uli 17 december 2009

    otroligt goda. kan inte sluta ata dem

  • Aylisen 10 januari 2010

    Måste såklart prova detta recept på en gång!

  • CarroMatvrak 14 maj 2010

    Är nyfiken på hur innehållet ser ut.. Ska be mamma köpa en elvisp så är jag redan på gång med detta recept!

  • gunillawestrin 2 juli 2010

    Ungarna älskade dessa!

  • jzw0010 29 juli 2010

    Hur förvarar man dem sen? Kylskåp? Rumstemp? Jag tänkte nämligen göra sådana här tills på lördag, och funderar på om jag kan göra dem fredag kväll och ha dem inne i ugnen över natten och sen bara förvara dem tills lördag kväll, det borde väl funka eller? Vill ju att de ska vara så goda som möjligt när de äts :)

  • smarrig 3 augusti 2010

    Underbart goda, gick åt som smör i solsken. Dessa bakar vi absolut flera gånger!!

  • LillaC 16 augusti 2010

    Går dom att frysa?

  • Varg218 24 november 2010

    Jag undrar också om de går att frysa?

  • Varg218 24 november 2010

    ...och hur man förvarar dem? Kyl eller rumstemp?

  • Mysan59 27 december 2010

    Oj ursäkta, jag har inte varit inne är på länge. Jag tror att jag har förvarat dom i kylen, kommer inte ihåg för det var länge sen jag gjorde dom.

  • fen0mena 12 januari 2011

    Jättegoda! Och det funkar utmärkt att frysa dem :)

  • pialiaa 25 mars 2011

    det blev ju bara smul. jag trodde dom skulle bli hårda, men det var ju bara som att äta deg.... jag kanske har gjort fel. skulle man smälta smöret kanske? eller har du missat någon ingridiens eller temperatur på ungnen? dom smakade väl helt ok, men dom blev inte som jag trodde. hur gör man.. haha

  • Mysan59 25 mars 2011

    pialiaa: Jag vet inte alls vad som gick fel, för så ska det ju inte bli. Alla ingredienser är med och det verkar som om dom andra som har provat har det blivit lyckat för. Om du försöker nån gång igen så hoppas jag att dom blir som dom ska.

  • annalds 17 april 2011

    Jättegoda! Jag äger ingen elvisp så jag geggade ihop allt med händerna och det gick bra det också :)

  • Amamatryd 18 april 2011

    De här är så goda! Lite knastriga av sockret, men det gör inte så mycket. Min kompis mamma gjorde sånna här kakor fast med punsh i (tror jag) "älgskitar" kallade hon dem :)

  • JockeochIna 26 augusti 2011

    Hej. Kakorna lät ju fantastiska! Men mitt resultat vart inte som jag väntade mig, hårda lite knastriga bollar... På bilden e dina platta ser jättegodaut, lite sega som kladdkaka ser dom ju ut på bilden... Men jag gav inte upp. På med ugnen å nu med rejäl ärme....in med plåten å värmde upp dem, men inte flöt de ut för det, då tog jag skeden å tröck ut dom. Nu kan ag äta dom, men inte riktigt nöjd ändå. Lite knastriga av sockret å inte rätta smaken ag var ute efter... Men får mn veta hur dom ska se ut å konsistens på dem så kan man testa igen, annars så ska jag mixtra lite till med receptet. Men kul att så många andra gillar kakrna :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.