Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glömmingetårta

 
Skriv ut

Den här tårtan med sockerkaksbotten och marängtäcke. Här är den glutenfri med potatismjöl i smeten. Jag gör dubbelsats till min långpanna, den blir jättemaffig! Tänk på att tiden i ugnen inte stämmer riktigt då.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Pensla en liten långpanna, 20x30 cm, med litet matfett och klä formen med bakplåtspapper.
  3. Dela 3 av äggen i gulor och vitor, och blanda potatismjölet med bakpulver. Ta fram förpackningen med matfett. Om du använder fast fett, smält 75 g och låt svalna.
  4. Vispa gulorna, ägget och sockret till en pösig massa. Tillsätt fettet. Vispa vitorna till ett fast skum och tillsätt socker och vaniljsocker under fortsatt vispning. Vänd ned mjölblandningen i äggsmeten, skrapa ned den i långpannan och bred ut till ett jämnt lager. Täck med marängsmeten och ställ in för gräddning direkt i den uppvärmda ugnen. Placera pannan på andra falsen nerifrån och grädda i drygt 20 minuter.
  5. Låt tårtbottnen svalna innan du delar den tvärs över och lägger på vispad grädde. Täck gräddlagret med bitar av avrunnen persika och skivade jordgubbar och lägg samman. Låt tårtan stå i kylen tills det är dags för servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.