Den här tårtan med sockerkaksbotten och marängtäcke. Här är den glutenfri med potatismjöl i smeten.
Jag gör dubbelsats till min långpanna, den blir jättemaffig! Tänk på att tiden i ugnen inte stämmer riktigt då.
Instruktioner
- Ugn 175 grader.
- Pensla en liten långpanna, 20x30 cm, med litet matfett och klä formen med bakplåtspapper.
- Dela 3 av äggen i gulor och vitor, och blanda potatismjölet med bakpulver. Ta fram förpackningen med matfett. Om du använder fast fett, smält 75 g och låt svalna.
- Vispa gulorna, ägget och sockret till en pösig massa. Tillsätt fettet.
Vispa vitorna till ett fast skum och tillsätt socker och vaniljsocker under fortsatt vispning.
Vänd ned mjölblandningen i äggsmeten, skrapa ned den i långpannan och bred ut till ett jämnt lager. Täck med marängsmeten och ställ in för gräddning direkt i den uppvärmda ugnen.
Placera pannan på andra falsen nerifrån och grädda i drygt 20 minuter.
- Låt tårtbottnen svalna innan du delar den tvärs över och lägger på vispad grädde. Täck gräddlagret med bitar av avrunnen persika och skivade jordgubbar och lägg samman. Låt tårtan stå i kylen tills det är dags för servering.
Publicerat den
20 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar