Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutefria frallor

En frasig fralla toppad med ett tjockt lager smör och en smakrik marmelad borde alla få njuta av då och då. Så även den som är glutenintolerant eller av annat skäl väljer att inte äta gluten. Matklubben har därför samlat en mängd olika recept på mumsiga glutenfria frallor. Prova till exempel att baka glutenfria frallor med havregryn. Havre är naturligt glutenfritt och är supergott att baka på med sin naturliga sötma. En annan spännande mjölsort att baka med är bovete som trots namnet inte har något att göra med vetemjöl. Baka gott och naturligt glutenfria frallor på bovetemjöl nästa gång och du kommer garanterat inte att bli besviken!


Värm mjölken eller vattnet till ca 40 grader. Tillsätt fiberhusken och havregrynen. Rör om och låt det svälla i 10 minuter. Blanda ned salt och det mesta av mjölet. Kör det i maskin med degkrokar...

1 h
20

Smält margarinet och låt svalna något. Rör i vattnet. När vätskan är fingervarm smulas jästen i. Tillsätt salt, havregryn, rågsikt och vetemjöl. Knåda degen tills den är blank och släpper från bunken,...

10-12
40

Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser, bakpulvret blandas med en del av mjölet. Arbeta degen 7 minuter i maskin, längre för hand. Täck över med bakduk och jäs 30 minuter. Dela de...

15
22

Koka en gröt av 5 dl vatten, havregryn, rågkross och vetekross. Dra bort från plattan och rör ner 4 dl kallt vatten, olja, sirap och salt. Låt svalna till fingervarmt. Smula jästen i en stor bunke...

30-40
8

Lös upp jästen i vattnet. Blanda i övriga ingredienser och låt jäsa i 30 minuter. Forma degen till bullar och jäs i ytterligare 30 minuter. Pensla med ägget. Grädda i 200-225 grader i ca 10 minute...

20
7

Rör ut jästen i vattnet och blanda ner alla ingredienser utom saltet. Arbeta länge, ca 10 minuter i assistent, och tillsätt saltet. Kör 5 minuter till. Täck över och jäs i rumstemperatur i 45 minuter....

12
5

Mät upp havregrynen och lägg i en skål. Häll över mjölken och låt stå i kylen över natten. Smält smöret och häll i mjölkblandningen. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över en del av mjölkblandni...

2 h
30
4

Blanda jäst, vatten, salt, socker och margarin. Tillsätt keso, ägg, linfrö, havregryn och vetemjöl. (Ta inte allt mjöl utan tillsätt vartefter det behövs). Knåda degen i maskin ca 10 minuter el...

1 h 30 min
24
2

Smula ner jästen i en degbunke. Smält margarinet och tillsätt vatten,låt allt bli fingervarmt ca 37 grader. Lös upp jästen i lite av degspadet och tillsätt sedan resten tillsammans med salt och s...

1 h 45 min
28
2

Värm oljan och vattnet till fingervarmt. Blanda alla torra ingredienser, jag hade torrjäst Häll i honungen, yoghurten och oljevattenblandningen. Jag blandar degen i hushållsassistenten i ca 10 m...

36
2

Smält margarinet, häll på mjölken och lös upp jästen i den fingervarma vätskan. Blanda i salt, socker och vetemjöl. Spara några dl mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig och låt jäsa ca 30 minuter...

1 h 40 min
30
1

Värm vätskan till 37 grader. Smula ner jästen i en stor bunke (maskin) och rör ut den med lite av vätskan. Tillsätt salt, socker, olja. Tillsätt resten av vätskan och arbeta ner mjölet. Rör tills...

15
1

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om till jästen har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet,...

35 min
20

Smält smöret och låt det svalna. Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader, fingervarmt. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt smör, socker, salt, vetemjöl, grahamsmjöl och fyr...


Blanda vatten, olja och jäst och rör ut tills jästen är upplöst i vätskan. Tillsätt salt, socker och vetemjöl och arbeta ihop en smidig deg. Dela degen i 12 delar och rulla ihop till fina bollar. J...

30 min
12

Vispa samman ägg, ”halvsmält” (så det lätt går att blanda ihop) smör, yoghurt, salt och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberh...

40 min
6

Smula jästen i en bunke. Häll på lite av det kalla vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, havregryn, vetekli och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen...

8

Sätt ugnen på 200 grader. Dela frallorna på mitten och gröp ur en del av innehållet så fyllningen får plats. Pensla både insida och utsida av frallorna med lite olivolja. Smorda in en ugnsplåt m...

4

Koka upp vattnet, häll det över linfrön, havregryn och vetekli. När blandningen blivit 45 grader varm, häll då på jäst, honung, salt och mjöl. Jäs i 1 timme. Ta upp på mjölat bord och rulla till fr...

14

Lös upp jästen i lite av vattnet. Lägg i det mesta av mjölet, salt och smör. Häll på vattnet och arbeta degen ca 5 minuter i maskin. Låt degen jäsa ca 30-40 minuter och ta upp den på bakbordet o...

18

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt det fingervarma vattnet. Rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt ägget, smöret och saltet. Rör om. Blanda sist ner mjölet och arbeta samman till en blan...


Smält smöret och tillsätt grädde och vatten, låt bli fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av degvätskan. Tillsätt resten av vätskan samt salt, socker, koriander och de...

2 h
24

Värm glöggen till 37 grader och rör ut jästen i den. Tillsätt olja, ägg, salt och socker. Tillsätt vetemjölet, lite i taget. och de hackade basilikabladen Arbeta degen en stund och låt jäsa i 30...

1 h 30 min
20-25

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme och rör om med jästen tills den löst upp sig. Tillsätt salt och olja. Tillsätt mjölet (jag brukar inte tillsätta riktigt allt mjöl). Låt jäsa 30...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.