Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gluten och laktosfri limpa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Laktos- och glutenfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet och oljan till ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt vätskan och rör ut blandningen.
  2. Tillsätt sedan saltet. Ha i de övriga ingredienserna och arbeta ihop degen ordentligt.
  3. Forma slutligen 2 limpor som läggs i varsin brödform. Jäs bröden under en handduk eller under plast i 45-60 minuter.
  4. Under tiden ska ugnen värmas upp till 225 grader. Grädda bröden i 35 minuter och låt sedan svalna i under handduk.
  5. Önskas en något mjukare skorpa kan bröden penslas med vatten ett par gånger under tiden de svalnar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • athina 28 mars 2009

    Jag gjorde denna deg, men den gick inte forma till några limpor, den var helt rinnande. Jag fick kasta alltihopa. Är det verkligen rätt propotioner mellan mjöl och vätska?

  • HFF 16 augusti 2016

    Varning! Något stämmer inte i detta recepthar prövat olika variante utan framgång och flera oätliga bröd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.