Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gluten och laktosfri morotskaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

De rivna morötterna gör kakan saftig och god och ger lite extra krydda. Kakan är god som den är men glasyren förhöjer smaken ytterligare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjölmixen med bakpulver och kanel. Häll i mjölblandningen, matfettet och morötterna. Rör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred den över den varma kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.