Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gluten och laktosfria kanelbullar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Hembakta kanelbullar sprider en härlig doft i köket. Knepet att lyckas med bullbaket är att bullarna får jäsa på en varm och dragfri plats och att temperaturen på degvätskan är rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smält matfettet i en kastrull, häll i sojadrycken och värm till fingervärme. Smula jästen i en bunke och häll degvätskan över och rör tills jästen löst sig. Blanda ner ägg, socker, salt, kanel, pofiber och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt med elvisp eller köksmaskin. Täck bunken med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.
  3. Rör samman fyllningen.
  4. Häll lite mjöl på bakbordet och ta upp degen, knåda degen smidig och dela den i 2 längder. Kavla ut den ena längden till 1 cm tjock rektangel. Pensla på fyllningen. Rulla ihop degen från långsidan och kär varje rulle i ca 15 delar. Ställ de skurna bitarna i pappersformar på en plåt. Gör samma sak med den andra längden. Låt jäsa 20-30 minuter.
  5. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.