Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gluten och laktosfria knäckebröd

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Använd kruskavel när du bakar knäckebröd. Brödet blir bättre genomgräddat och torkar fint under gräddningen. Dessutm får det ett trevligare utseende.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, häll det över jästen och rör ut jästen. Tillsätt matfett, salt, kryddor, bovetekross, fibrex och mjöl. Arbeta ihop degen kraftigt med elvisp eller köksmaskin. Låt degen jäsa 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord, forma till en längd och dela 10 bitar. Forma varje bit till en bulle och kavla ut varje bulle till en rund brödkaka, ungefär lika stor som ett tefat. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
  4. Passa brödet vid gräddningen, det blir lätt alltför välgräddat, eftersom det kan vara svårt att baka ut det till jämn storlek.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.