Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gluten och laktosfria linfröbullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Linfrön är trevliga att tugga på och gör bullarna lite prickiga, men framförallt är det bra för magen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp linfrö i en bunke och slå över det kokheta vattnet, låt svalna.
  2. Smula jästen i en annan bunke och häll över fingervarm nyponsoppa, rör om tills jästen löser sig.
  3. Tillsätt matfett, salt, brödkryddor, linfrö och det mesta av mjölmixen.
  4. Arbeta degen med elvisp eller i köksmaskin. Låt jäsa under bakduk 35 minuter.
  5. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Dela degen i 20 bitar och forma till bullar.
  7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 minuter.
  8. Grädda bullarna mitt i ugnen 12-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.