Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gluten- och sockerfri chokladkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Chokladkakan är helt glutenfri. Denna gång använde jag mörk, 86% choklad men går givetvis att ändra till sockerfri om du vill hålla den helt fri från socker. Byt naturligtvis även ut det hackade naturgodiset på toppen då också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att ställa in kokosgrädden i kylen, det räcker med några timmar. Sätt sedan på ugnen på 180 grader, ta fram en form och smörj den med kokosolja – jag hade en form som var något mindre än en vanlig springform.
  2. Vispa sedan 2 hela ägg, 3 äggulor och ca ½ dl sukrilett med en elvisp. häll de 3 överblivna äggvitorna i en annan bunke, där du även kläcker ner 1 äggvita till. Släng eller spara den äggulan som blir över.
  3. Över ett vattenbad (eller i micron) smälter du sedan chokladen tillsammans med 1 matsked kokosolja, blanda sedan ner chokladen i äggsmeten och vispa noga.
  4. Vispa sedan äggvitorna du har i den andra bunken till ett hårt skum med ca 3 msk sukrilett, häll sedan över äggvitorna ner i chokladsmeten och blanda noga med en sked. Häll över smeten i bakformen och grädda den i 35-40 minuter.
  5. Ta sedan fram en bunke och häll över den tjocka kokosmjölken, tillsätt kakao och sötning och vispa noga med en elvisp. När kakan är klar och fått svalna så brer du över kokosgrädden runt hela kakan, toppa med massa gott och så är den klar! Och fruktansvärt god :D

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.