Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gluten- och sockerfri jordgubbspaj

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Sockerfri jordgubb- och physalispaj som serverade med caseinvisp

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta på ugnen på 170 grader. Blanda ingredienserna till pajbotten i en matberedare, smörj en form och tryck sedan ut pajdegen i botten och längst kanterna på formen. Grädda sedan pajbotten i ca 10-15 minuter.
  2. Koka under tiden jordgubbar och physalis (skär upp dem i mindre bitar) häll i en matsked vatten, honung, sötning och vaniljpulver och låt koka en 10 minuter. Mosa frukterna medan det kokar, häll sedan i arrowrot för att göra fyllningen lite tjockare. Ta av kastrullen från pannan och låt den svalna något.
  3. Blanda ingredienserna till caseincrumblen i en bunke med en sked, häll över jordgubbssmeten på pajbotten och toppa sedan med crumblen.
  4. Grädda sedan pajen i ugnen på 170 grader i ca 7 minuter.
  5. Servera sedan med Caseinvisp (vispa casein med vatten till önskad konsistens)!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.