- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Sockerfri jordgubb- och physalispaj som serverade med caseinvisp
Instruktioner
- Börja med att sätta på ugnen på 170 grader. Blanda ingredienserna till pajbotten i en matberedare, smörj en form och tryck sedan ut pajdegen i botten och längst kanterna på formen. Grädda sedan pajbotten i ca 10-15 minuter.
- Koka under tiden jordgubbar och physalis (skär upp dem i mindre bitar) häll i en matsked vatten, honung, sötning och vaniljpulver och låt koka en 10 minuter. Mosa frukterna medan det kokar, häll sedan i arrowrot för att göra fyllningen lite tjockare. Ta av kastrullen från pannan och låt den svalna något.
- Blanda ingredienserna till caseincrumblen i en bunke med en sked, häll över jordgubbssmeten på pajbotten och toppa sedan med crumblen.
- Grädda sedan pajen i ugnen på 170 grader i ca 7 minuter.
- Servera sedan med Caseinvisp (vispa casein med vatten till önskad konsistens)!
Publicerat den
13 maj 2016
Liknande recept
Skriv kommentar