Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri äppelkaka med kanel och råsocker

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Detta är en knäckig kaka som är helt oemotståndlig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna ett bakplåtspapper i bottnen och smörj det också.
  2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg klyftorna i en skål tillsammans med kanel och socker. Vänd om så att allt blandas ordentligt.
  3. Vispa råsocker, socker och ägg fluffigt. Rör ner det smälta smöret och vänd om ordentligt så att allt blandas. Blanda mandelmjöl och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten.
  4. Häll smeten i formen och fördela kaneläppelklyftorna i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 40-45 minuter. Kakan ska ha stannat helt och fått fin färg, känn med en sticka. Täck med folie om det behövs.
  5. Servera gärna kakan med grädde eller vaniljsås. Pudra över florsocker vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.