Detta är en knäckig kaka som är helt oemotståndlig!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna ett bakplåtspapper i bottnen och smörj det också.
- Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg klyftorna i en skål tillsammans med kanel och socker. Vänd om så att allt blandas ordentligt.
- Vispa råsocker, socker och ägg fluffigt. Rör ner det smälta smöret och vänd om ordentligt så att allt blandas. Blanda mandelmjöl och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten.
- Häll smeten i formen och fördela kaneläppelklyftorna i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 40-45 minuter. Kakan ska ha stannat helt och fått fin färg, känn med en sticka. Täck med folie om det behövs.
- Servera gärna kakan med grädde eller vaniljsås. Pudra över florsocker vid serveringen.
Publicerat den
16 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar