Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri äpplekaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra en rund form, cirka 23 cm i diameter, med avtagbar kant. Strö formen med råsocker och kokos.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Klicka i matfettet och rör det småsmuligt. Tillsätt äggen och yoghurten och arbeta samman till en smet.
  3. Häll upp smeten i formen. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor som sticks ner i kakan.
  4. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 45 minuter. Låt svalna några minuter i formen.
  5. Servera kakan, gärna ljummen, med vaniljsås, vaniljglass eller vaniljkesella

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.