Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri chokladkaka med chokladglasyr

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Jättegod glutenfri tårta som kan göras laktosfri!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtan: Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smörj en liten form (ca 16 cm i diameter) med smör.
  3. Smält chokladen i en tjockbottnad kastrull med smör. Rör tills allt smält.
  4. Lägg till socker och salt - sänk temperaturen! Fortsätt röra tills sockret löst upp sig.
  5. Dra bort pannan från plattan och tillsätt ett ägg i taget. Skaka i kakaon. Smeten kommer att bli glansig och "len".
  6. Häll smeten i formen och ställ den i ugnen i ca 25 min. Se till att den inte blir torr! Låt den sen svalna i ca 15 min innan man häller på glasyren.
  7. Glasyren: Smält chokladen med smöret.
  8. Dra bort kastrullen från plattan och häll i mjölk, honung och vaniljsocker.
  9. Låt den svalna innan man häller den på kakan.
  10. Toppa med florsocker. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • petravalkeapaa 22 april 2011

    den här va kanon till mina vänner som har både laktos-/glutenallergi! och god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.