Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri chokladkaka med mycket smak

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här chokladkakan är mindre fet, mindre tung och mindre söt men den smakar mycket mer.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 170 grader. Bryt chokladen i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med smöret och låt smälta under omrörning på medelvärme. Separera äggulor och vitor i två skålar. Tillsätt en nypa salt till äggvitorna. Vispa ihop äggulorna med sockret så att det blir pösigt. Mixa sötmandeln ganska grovt i mixer eller matberedare och tillsätt till ägguleblandningen. Häll i chokladblandningen och blanda väl. Dra ett par varv med pepparkvarnen och chilikvarnen, lägg i apelsinskal, ingefära och vanilj. Vispa äggvitorna till vitt skum med en stor ballongvisp eller elvisp. Vänd i äggvitevispet i chokladsmeten försiktigt, lite i taget. Smörj en form med löstagbara kanter. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen cirka 15-25 minuter beroende på ugn och tjocklek på kakan. Skaka lite på formen, den behöver inte vara helt genomgräddad men den ska inte heller vara för lös. Låt kallna och servera sedan med vispad grädde och en god citrussallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Stepp597 1 mars 2016

    Ser god ut, måste jag testa och baka.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.