Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri chokladrulltårta med hallonfyllning

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Rulltårta är så tacksamt, eftersom den är så enkel att göra. Med en fräsch och god fyllning så har du ett lyxigt bakverk på bordet i ett naffs. Skär gärna rullen i skivor och toppa med lite vispad grädde och bär så har du vackra bakelser. Variera gärna med andra bär i fyllningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda övriga ingredienser och sikta ner i smeten, vispa ytterligare några sekunder så allt blandar sig. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Grädda i 5 minuter.
  3. Stjälp upp på bakplåtspapper med socker på. Ta bort papperet som kakan gräddats på och lägg den upp och ner under bakduk eller upp och ner-vända plåten.
  4. Mixa samman färskost, florsocker och hallon. Bred krämen på den avsvalnade tårtan och rulla samman till en rulle. Lägg rullen i kylen inrullad i bakplåtspapper.
  5. Garnera rullen med vispad grädde och hallon. Gör gärna bakelser genom att skära rullen i skivor och toppa med vispad grädde och bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.