- Serverar: 1 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Har ej testat att göra den ännu.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna, ca 30x40 cm med bakplåtspapper. Smörj pappret med lite smör eller margarin.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst.
- Blanda ner de torra ingredienserna i smeten. Rör varsamt smeten slät.
- Bred ut smeten jämnt och grädda i mitten av ugnen, ca 5 minuter.
- Sockra alt. strö kokosflingor lätt på den nygräddade kakan och stjälp kakan upp och ner på smörpapper. Låt kallna.
- Fyllningen: rör matfett och florsocker samman. Tillsätt äggula och vaniljsocker och rör samman till en slät kräm.
- Dra bort bakplåtspappret från den kalla kakan. Bred ut fyllningen jämnt och rulla samman från långsidan med hjälp av smörpappret.
- Tips
-Vill man variera sig och göra en kokosrulle så kan man ta bort kakao och ca 1/4 dl mjölmix och istället tillsätta 3 dl kokosflingor i smeten.
-Fyllningen går också bra att byta ut mot hallon, jordgubb- eller blåbärssylt.
-Skär rulltårtan i skivor. Lägg på en klick grädde och dekorera med färska bär, frukt så får du en god bakelse.
Publicerat den
5 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar