Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri fudgekaka

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

En favoritkaka! En fullkomligt ljuvlig chokladkaka med ett täcke av krämig fudge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner socker och ägg i det smälta smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Rör ner dem i kastrullen och arbeta massan slät. Bred ut smeten i en liten långpanna ca 25x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt kallna.
  3. Blanda alla ingredienser till fudgen utom smöret i en kastrull. Tänk på att bryta chokladen i mindre bitar. Koka upp och låt massan koka tills den tjocknar, ca 20-30 minuter. Ta av kastrullen från värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar. Rör ordentligt tills allt blandat sig.
  4. Bred fudgen över kakan och ställ den kallt att stelna. Skär i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.