Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri himmelsk rawfoodkladdkaka

 
Skriv ut

Den här kakan är så god att man nästan inte kan förstå att den är gjord av endast nyttiga ingredienser. Den är så underbart mjuk och len att den nästan smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Lägg alla ingredienser till botten i en mixer och pulsmixa tills smeten är nästan jämn och håller samman. Pressa ned smeten i en form med löstagbara kanter. Formen jag använde var 18 cm med löstagbar kant.
  2. Fyllning: Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills du har ett mjukt, krämigt nötsmör. Det kan ta ett par minuter, men ge inte upp. Efter ett tag sipprar fetter ut ur nötterna och du får ett härligt nötsmör. Du kan behöva stanna och skrapa ner från sidorna ett par gånger. Lägg i resten av ingredienserna till fyllningen och mixa tills det är helt slätt och krämigt. Häll fyllningen på botten och ställ i kylen över natten eller ett par timmar. Dekorera med finhackade pistagenötter eller kakao och ekologiska färska blommor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.