Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri kardemummakaka

 
Skriv ut

En klassisk kaka som bakas med glutenfri mjölblandning så de som är allergiska mot gluten också kan äta den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund slät eller avlång form som rymmer ca 1 ½ liter. Beströ den med glutenfritt ströbröd.
  2. Blanda mjölblandningen, socker, kardemumma, bakpulver och fiberhusk i en bunke. Arbeta in mjukt smör i mjölblandningen med hjälp av en gaffel. Tillsätt filmjölk och rör samman till en slät och jämn smet.
  3. Klicka ner smeten i formen, strö över pärlsocker och mandel.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.