Kladdig chokladkaka för gottegrisar med magar känsliga för gluten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en stor bunke och en slev. För att göra den här kakan behöver du inte någon elvisp.
- Mät upp och smält margarinet. Blanda ihop ägg med socker och rör runt ordentligt. Rör ner mjölmixen blandat med kakaopulvret. När du fått en slät smet så lägger du ett eller två (beroende på storlek) bakplåtspapper i en långpanna. Häll i och bred ut smeten, strö över önskad mängd pärlsocker och skjut in kakan i ugnen.
- Grädda kakan på mittfalsen i ca 13 minuter. Skär upp kakan i lagon stora bitar när den har svalnat litegrann. Om du har en pizzaslicer går den utmärkt att skära upp kakan med.
Publicerat den
14 maj 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kakan blev snustorr och smulig... :( Men smaken var god!