- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Härligt saftig köttfärspaj med mycket krydda. Gluten-och laktosfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225° C.
Riv potatisen grovt och blanda/mixa med margarin och mjölmix.
Tryck ut degen i smord pajform (ca 25x25 cm i diameter). Degen är smulig och det blir inte vidare jämnt och snyggt, men det ska ändå vara köttfärs över, så det gör ingenting.
Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i tio minuter.
- Finhacka löken och riv moroten grovt. Fräs i oljan i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och fräs tills färsen är brun.
Häll över i en kastrull tillsammans med de krossade tomaterna, tomatpurén, senapen och kryddorna. Låt puttra under lock i 10 minuter.
Häll köttfärsröran i pajskalet och täck med skivade champinjoner. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter och servera med sallad och eventuellt ris.
Publicerat den
26 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar