Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri köttfärspaj

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Härligt saftig köttfärspaj med mycket krydda. Gluten-och laktosfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225° C. Riv potatisen grovt och blanda/mixa med margarin och mjölmix. Tryck ut degen i smord pajform (ca 25x25 cm i diameter). Degen är smulig och det blir inte vidare jämnt och snyggt, men det ska ändå vara köttfärs över, så det gör ingenting. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i tio minuter.
  2. Finhacka löken och riv moroten grovt. Fräs i oljan i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och fräs tills färsen är brun. Häll över i en kastrull tillsammans med de krossade tomaterna, tomatpurén, senapen och kryddorna. Låt puttra under lock i 10 minuter. Häll köttfärsröran i pajskalet och täck med skivade champinjoner. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter och servera med sallad och eventuellt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.