Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri laxpaj med spenat

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En hemgjord paj uppskattar de flesta och är väldigt praktiskt att göra. Fresta med denna frasiga paj med god fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Lägg folie runt kanten och förgrädda pajskalet 10 minuter.
  3. Fyllning: Skär laxen i bitar, spara 1 skiva till dekoration. Hacka babyspenaten och strimla purjolöken, blanda runt och lägg i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde, dill och senap. Krydda och häll stanningen över pajen.
  4. Grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stannat och pajen har fått fin färg, ca 35 minuter. Gör en ros av laxskivan som är kvar och dekorera med citron och dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.