- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En riktigt god glutenfri limpa som barnen faktiskt gillar.
Har gjort om ett gammalt recept som jag bakade mycket innan vi fick diagnosen celiaki.
Instruktioner
- Värm vattnet till 37 grader. Smula Jästen i en matberedare. Lös upp jästen i vattnet.
- Rör ned fiberhusk och låt svälla några minuter.
Rör ned sirap,kesella, farin, ägg, salt och brödkryddor. Häll i lite mix i taget medan du kör matberedaren. Kör i ca 5 min.
- Degen ska vara mycket kladdig när den är klar. Ej knådbar. Fördela degen direkt i 2 smorda limpformar. Låt jäsa väl , ca 45 min.
Grädda i 200 grader i ca 30 min.
- Skiva upp limporna direkt när de svalnat, lägg smörgåspapper emellan varje skiva så de ej fryser ihop. In i frysen direkt så blir dom ej så torra som glutenfritt bröd gärna blir.
Goda att rosta eller äta som dom är.
Publicerat den
25 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag undrar vilket märke på mjölet du haft? Finax? Jag tänker att det är lättare om man vet vikten istället för volymen. Hälsningar Ida
Det var ett super gott bröd! Jag hade så stor förpackning brödkryddor så jag tog 2 tsk och det var precis lagom. Istället för kesella tog jag toufulines färskost så blev det helt mjölkfritt. Detta brödet kan jag varmt rekomendera.Lätta att göra var det också.
Min son är verkligen kräsen när det gäller bröd, men detta älskade han verkligen. TACK!
Gott! Mycket bättre än köpebröd :)