- Serverar: 8-9 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En mycket god prinsesstårta, precis som vanlig!
Instruktioner
- Ugn 175 grader
- Smöra och bröa (med kokos) en rund form med med avtagbara kanter.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda mjölmix, bakpulver, vaniljsocker och vänd ner i bunken.
- Smält smör i en kastrull, häll ner vattnet och koka upp, blanda ner i smeten.
- Grädda i 45 minuter i nedre delen av ugnen. (håll koll på färgen).
- Under tiden: Koka upp marzankräm och lägg i de blötlagda gelantinbladen och rör runt. Låt den svalna och rör med jämna mellanrum. Sätt eventuellt kastrullen i ett vattenbad med kallt vatten rör då ofta.
- Blanda den kalla marzankrämen med den vispade grädden.
- Låt kakan svalna, dela den sedan två gånger. På understa bottnen brer du på ett tjockt lager hallonsylt, lägg på nästa botten och bred på ett lager grädd/marzan kräm.
- Lägg på översta lagret kaka och bred på grädd/marzankrämen så den blir lite bullig på toppen, bred på lite av krämen eller med vispad grädde på kanterna så marsipanen fastnar.
- Tårtan blir godare om den får stå en dag, så gör den gärna dagen innan den skall ätas. låt stå i kyl!
- NJUT!
Publicerat den
20 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej Adelen. Tack för ett jättebra recept,har en son som är glutenalergisk han hade inte ätit så god tårta på flera år. Bra betyg. Ha en skön jul och ett gott nytt år Wiola
Min dotter älskade denna tårtan, hon är glutenallergisk tack för receptet!