Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri rabarberkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Nu har äntligen de första rabarberna kommit till butiken och vad passar inte bättre än att baka en ljuvlig rabarberkaka. Enkelt och så gott, speciellt tillsammans med en klick grädde eller vaniljsås! Ingen känner av att det är lite nyttiga fibrer i kakan. Om du använder frusna rabarber, blanda ner en matsked potatismjöl innan du trycker ner dem i kakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda mix med fibrer, mandelmjöl, bakpulver och kardemumma. Rör ner mjölblandningen, smör och mjölk i äggvispet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Strö över rabarberbitarna och mandelsplitter. Baka mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Servera gärna kakan med en klick grädde eller vaniljsås!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.