- Serverar: 7-10 portioner
- Tid: 5 minuter
Skriv ut
Enkel och god rulltårta som är glutenfri
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 250 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker pösigt och vitt.
Blanda i mjölmix och bakpulver. Rör ner i äggsmeten. Tillsätt vätskan. Blanda till en jämn smet.
Bred ut på en långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 5 min.
Strö lite socker över kakan och stjälp genast upp den den på ett bakplåtspapper
Drag av pappret. Pensla med kallt vatten om det inte lossnar.
Bred sylt över den varma kakan och rulla ihop den med hjälp av pappet
Låt svalna innan du skär upp.
- För att laga rulltårtan lite mera festlig kan man vispa vispgrädde och lägga snyggt på en tårtbit samt garnera med frukt eller bär.
Blir hur snyggt som helst till vilken högtid som än är!
Publicerat den
25 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar