Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri rulltårta

 
  • Serverar: 7-10 portioner
  • Tid: 5 minuter
Skriv ut

Enkel och god rulltårta som är glutenfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 250 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt och vitt. Blanda i mjölmix och bakpulver. Rör ner i äggsmeten. Tillsätt vätskan. Blanda till en jämn smet. Bred ut på en långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 5 min. Strö lite socker över kakan och stjälp genast upp den den på ett bakplåtspapper Drag av pappret. Pensla med kallt vatten om det inte lossnar. Bred sylt över den varma kakan och rulla ihop den med hjälp av pappet Låt svalna innan du skär upp.
  2. För att laga rulltårtan lite mera festlig kan man vispa vispgrädde och lägga snyggt på en tårtbit samt garnera med frukt eller bär. Blir hur snyggt som helst till vilken högtid som än är!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.