Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri Småländsk ostkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lika god som orginalreceptet här på Matklubben.se, men glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ut mjölmixen i lite av mjölken till en slät redning.
  2. Ljumma mjölken till 37 grader, rör ner mjölmixredningen och ostlöpen. Låt blandningen stå och stelna cirka 30 minuter.
  3. Rör sönder ostmassan med en stålvisp, häll den försiktigt i ett durkslag och låt den rinna av.
  4. Vispa ihop ägg, grädde och socker, blanda i söt- och bittermandeln och rör ner i den avrunna ostmassan.
  5. Häll upp i smorda formar och grädda i 175° cirka 1 timme.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sockerpajen 29 januari 2011

    Mycket gott!!!

  • susula57 24 juli 2012

    Mycket god ostkaka! Smakar näst intill vanlig ostkaka.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.