Den här gör jag och tar med mig till arbetet , den är superpopulär , den blir hög och luftig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och mjöla en bakform som rymmer ca 1½ liter med lite glutenfri mjölmix.
- Smält smöret eller margarinet och tillsätt vattnet. Ge blandningen ett uppkok.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Tillsätt finrivet citronskal.
- Blanda ner mjölmix och bakpulver. Häll sist ner vätskan och rör varsamt samman till en slät smet.
Bred ut smeten jämnt i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Prova med en provsticka som ska vara torr då kakan är färdiggräddad.
- Låt den nygräddade kakan svalna en kort stund i bakformen innan den stjälpes upp att kallna.
Publicerat den
19 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Galet bra recept, använder Sempers fin mix istället och så brukar jag ha i apelsinmarmelad, blir så sjuuuuukt bra. Har gjort muffins också och de blev jättebra.
Oj det skall jag testa tack för tipset ;)
Det bästa glutenfria receptet jag har provat! Sockerkakan blev hög och luftig, jag använde den till tårtbotten och det gick jättebra eftersom den gick att dela upp på minst två bottnar ( tre om man är lite vanare tårtbottenskärare än vad jag är :) Jag hade också i kakao så att det blev chokladtårta, funkade superbra!!!
Väldigt lös smet... får se hur kakan blir? =)
lethigre: Bytte du ut citrusskalet mot kakao då?
Läste fel i receptet.. nu är jag med igen.. Låter jättesmarrigt! Sambons mamma är glutenalergiker, så nu kan jag äntligen prova på nått gott som även hon kan smaka :)