Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri solskenskaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Klassiker i glutenfri version. Den här kakan är älskad av både stora och små munnar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt det i mjölken. Rör ut jästen i den ljumma degvätskan. Tillsätt socker, salt, stött kardemumma och mjölmix. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  2. Dela vaniljstången mitt itu och skrapa ur fröna, lägg i kastrull tillsammans med mjölken och koka upp. Vispa socker, äggula och majsstärkelse fluffigt, slå över den heta mjölken under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och värm försiktigt under vispning tills det börjar tjockna. Häll över i en skål och tillsätt smöret, skuret i tärningar.
  3. Kavla ut degen till en degplatta, bred på vaniljkräm och aprikosmarmelad. Rulla samman som en rulltårta och skär i bitar och lägg glest i en form med löstagbar kant. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Pensla bullen med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i ca 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.