Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri tryffeltårta

 
Skriv ut

Tryffeltårta är en riktig festtårta. Den håller sig ett par dagar i kyl och kan även frysas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Finhacka hasselnötskärnorna till tårtbottnen, spara ca 1 ½ dl till garnering. Lägg hasselnötter, mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, bakpulver och fiberhusk i en skål. Blanda alltsammans väl.
  3. Smält matfettet och tillsätt det samt hett vatten. Vispa äggen och rör ner dem i smeten. Rör bara smeten tills den är väl blandat.
  4. Smörj en rund form, gärna med löstagbar botten, som är ca 24 cm i diameter. Beströ den med glutenfritt ströbröd, häll smeten i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 minuter. Låt kakan stå kvar en stund i formen innan den lossas. Dela två bottnar när den kallnat. Bred sylten över den ena bottnen och lägg samman tårtan.
  6. Bryt sönder chokladen och lägg den i en kastrull, tillsätt grädde och matfett. Smält alltsammans på svag värme under omrörning, fortsätt röra en stund efter det att kastrullen tagits från plattan.
  7. Bred ungefär hälften av tryffelkrämen ovanpå och runt kanten på tårtan medan krämen ännu är något rinnande. Låt resten av tryffelkrämen stå kallt i 15-30 minuter tills den är lagom tjock att spritsa. Fyll krämen i en sprits eller plastpåse med en ganska smal och fin sprits. Beströ tårtans kanter med hackade nötter.
  8. Låt tryffeltårtan stå i kylskåp ett par timmar före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.