Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri vetelängd med Nutella

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Saftig vetelängd fylld med den underbara Nutellakrämen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt det i mjölken, rör ut jästen i den ljumma degvätskan. Tillsätt socker, salt, stött kardemumma och mjölmix. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  2. Arbeta samman degen på mjölat mjölmixat bakbord. Kavla ut till en stor degplatta. Bred på Nutella och rulla samman som en rulltårta.
  3. Skär ett snitt rakt igenom längden, spara ca 2 cm längst upp. Fläta så att snittytan kommer upp. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Pensla längden med ägg och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.