Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria äppelmuffins

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12-20 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Äpplena kan bytas mot päron eller plommon

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda florsocker, vaniljsocker, potatismjöl och bakpulver. Tillsätt ägget och klicka ner matfettet under omrörning.
  2. Fördela smeten i väl smorda folieformar. Stick ner klyftor av äpple eller annan frukt däri. Grädda i 225 grader ca 10 minuter.
  3. Prova med sticka. Låt kallna på galler. Antalet muffins beror på storleken på formarna.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Hammantorp 14 oktober 2010

    Bakade dessa muffins åt min man och son som har gluten,de blev väldigt förtjusta, saftiga och jättegoda.

  • peteranne 23 oktober 2011

    Hej, tack för receptet. Jag använde mjölkfri margarin isf smör och således blir de både gluten., laktos- och mjölkproteinfria. Perfekt för vår allergisk familjemedlem! Btw jag fick 9 st muffinsar med 2 st medelstoratärnade äpplen, som jag blandade i smeten innan fördelning i formarna. Och strödde kanel/sockerblandning på. Gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.