Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria äppelmuffins med kardemumma

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Vill du göra muffinsen festfina kan du garnera dem med vispad grädde, crème fraiche eller färskost. Toppa med bär eller frukt och du har en vacker bakelse!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda samtliga torra ingredienser i en degbunke. Smält smör och rör ner det tillsammans med äggen i den torra blandningen och rör samman till en smet.
  3. Klicka ut smeten i muffinsformar som du med fördel kan placera i muffinsbleck. Fyll inte formarna mer än till 3/4. Skala, kärna ur och skär bitar eller klyftor av äpplena. Blanda äppelklyftorna med mald kanel. Stick ner några klyftor och häll på lite mera smet. Strö över lite råsocker.
  4. Grädda i ugnens mitt i ca 15-20 minuter, känn med en sticka, muffinsen ska ha fin färg. Pudra med florsocker och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.